ΝΕΑ
3/8/2012 Νέο Kuga
VideoΤο νέο Ford Kuga που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2012 βασίζεται στην τεράστια επιτυχία του σημερινού μοντέλου και λανσάρει νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με μία πιο αεροδυναμική, κομψή εμφάνιση και ευρυχωρία.

Ανάμεσα στις τεχνολογικές βελτιώσεις είναι μία hands-free αυτόματη πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει περνώντας το πόδι κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Η προηγμένη πλατφόρμα συνδεσιμότητας, ενσωμάτωσης συσκευών και φωνητικών εντολών SYNC της Ford θα διατίθεται με το λανσάρισμα. Περιλαμβάνεται Emergency Assistance, που μόλις ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι ή διακοπεί η παροχή καυσίμου, με τη βοήθεια του ενσωματωμένου συστήματος εντοπισμού μέσω GPS και της Bluetooth συσκευής του χρήστη καλεί τις υπηρεσίες ανάγκης παρέχοντας και το GPS στίγμα στην τοπική γλώσσα ώστε να σπεύσουν άμεσα σε βοήθεια.

Επίσης, θα διατίθεται μία σειρά τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, όπως η βοήθεια παράλληλου παρκαρίσματος Active Park Assist, και το βασισμένο σε αισθητήρες Blind Spot Information System, που δηλώνει με μία προειδοποιητική λυχνία στον εξωτερικό καθρέπτη πιθανό κίνδυνο στην περιοχή χωρίς ορατότητα του οδηγού (το λεγόμενο τυφλό σημείο).

Το νέο Kuga προσφέρει χώρο αποσκευών μεγαλύτερο κατά 82 L συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο, ενώ τα πίσω καθίσματα πέφτουν τελείως μέσω μπουτόν.

Το ευφυές AWD σύστημα του Kuga αξιολογεί έγκαιρα τις συνθήκες 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού, προσαρμόζοντας την κατανομή ισχύος σε όλους τους τροχούς και πετυχαίνοντας το βέλτιστο μίγμα ακρίβειας και πρόσφυσης. Η οδική συμπεριφορά και ο έλεγχος στις στροφές βελτιώνονται με την προσθήκη του συστήματος Torque Vectoring Control (TVC) που είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Focus.

Ανάμεσα στους κινητήρες που θα διατίθενται από το λανσάρισμα είναι οι εκδόσεις 140PS και 163PS του δημοφιλούς 2.0 TDCi diesel της Ford, με αυτόματο κιβώτιο Ford Powershift προαιρετικά. Το Kuga θα προσφέρει επίσης το βενζινοκινητήρα 1.6 EcoBoost που ήδη διατίθεται με τα Ford Focus και C-MAX και εντυπωσιάζει με την ισχυρή καμπύλη ροπής και την υψηλή απόδοση καυσίμου.

«Πίσω


Copyright © 2014 Ford Car Center - All rights reserved. Design & Developed by